Bootverhuur Haarlem

Een dagje erop uit kun je op vele manieren doen in Haarlem. Winkelen in het centrum, wandelen over een van de vele grachten. Zo is Haarlem een leuke stad om je eigen een dagje of langer te vermaken. Maar wist je dat Haarlem vanaf het water ook bijzonder is om te zien?

Varend door de grachten van Haarlem, af en toe stop je even om vanaf het water te kunnen kijken naar de schitterende grachtenpandjes. Ook buiten Haarlem kun je varen en genieten van een boot te huren.

In Haarlem heb je verschillende mogelijkheden om een boot te huren en vanaf het water de stad te verkennen. Zelfs zonder een vaarbewijs in het bezit te hebben zijn er voldoende mogelijkheden. Je dagje Haarlem vanaf het water kun je zo luxe maken als je zelf wilt, met familie of gezellig met een groep vrienden. Er zijn zelfs boten te huren waar een koelkast op aanwezig is om je drankjes en eventuele hapjes koel te houden. Heb je wel zin om te varen maar geen zin een boot te besturen? Dan is er de mogelijkheid om een boot te huren inclusief een schipper. Op die manier kun je met vrienden relaxen zonder je zorgen hoeven te maken over de boot.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Heb je een vaarbewijs nodig om een boot te mogen huren?

Voor de meeste boten die je kunt huren in Haarlem heb je geen vaarbewijs nodig. Kan de boot maximaal 20 km per uur varen, of is deze korter dan 15 meter is er geen vaarbewijs nodig. Wel moet je je afvragen of je in staat bent een boot te besturen, heb je nog nooit een boot bestuurd dan is het niet verstandig een boot te huren van bijvoorbeeld 10 meter lang. Wil je dit toch ga dan eerst oefenen op een veilige plaats voor je ermee door de grachten van Haarlem vaart.

Boot huren bij het Spaarne

Natuurlijk ideaal om direct vanaf het Spaarne weg te kunnen varen met de boot die je hebt gehuurd. Bij het Spaarne kun je verschillende soorten boten huren. Van een rubberen boot met een motor tot een wat luxe sloep die voorzien is van handige opties. Een koelkast op de boot en verschillende zitplaatsen op de boot waar je lekker kunt relaxen tijdens het varen. Je eigen druk maken om een vaarbewijs hoef je niet te doen, alle boten die hier worden verhuurd zijn geschikt om mee te varen zonder vaarbewijs.

Huur je een boot denk dan ook aan de kleine dingen die er verkeerd kunnen gaan. Is de brandstof bijvoorbeeld op waar kun je nieuwe halen en neem je reserve brandstof mee? Krijg je onderweg pech met de boot wie moet je dan benaderen? Kun je met de boot onder alle bruggetjes door, en kun je overal varen in Haarlem? Laat je goed informeren en stap niet zomaar in een boot als je niets van het varen weet, het is natuurlijk niet de bedoeling dat je onderweg vast komt te zitten ergens op het water.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Boot huren en feesten?

Wil je geen omkijken hebben tijdens het varen en alleen maar met vrienden lekker genieten van een vaartocht waarbij er hapjes en drankjes worden geserveerd?

Dat is mogelijk in Haarlem, je huurt de boot om met een groep vrienden door Haarlem te varen, je hebt de keuze om je eigen hapjes en drank mee te namen of dit te laten verzorgen door het bedrijf waar je de boot huurt. Terwijl je door de grachten van Haarlem vaart worden de drankjes en hapjes geserveerd, natuurlijk verzorgd de schipper de route van de vaartocht.

Met een gehuurde boot op vakantie?

Is een dagje met de boot bevallen dan kun je natuurlijk ook een boot huren in Haarlem en er een weekje op uit trekken. Er zijn speciale boten beschikbaar voor beginners, deze zijn eenvoudig te besturen zodat je je geen zorgen hoeft te maken als je ermee op vakantie gaat. Vaak krijg je gratis nog een korte vaarles om de beginselen te leren voor je ermee op vakantie gaat. Boten die geschikt zijn om op vakantie mee te gaan zijn ook voorzien van een kleine keuken, een toilet en een aantal slaapplaatsen. Meestal zijn er wel extra slaapkamers te maken in de zitruimte.

Picknick op een boottocht in Haarlem

Wat is er leuker en meer ontspannend dan een boot te huren inclusief een picknick? Met vrienden en familie zijn er dan in ieder geval geen zorgen over het eten en drinken onderweg want dat hebben ze al geregeld voor je.

Wens je er een schipper bij die de boot voor je bestuurd dan is dit ook mogelijk. Zo word je dagje varen wel erg leuk, geniet en kijk om je heen in het mooie Haarlem. Af en toe stopt de schipper even met varen om je de gelegenheid te geven al het moois te bezichtigen.

Mag je overal varen in Haarlem met een boot?

Je kunt niet met iedere boot in Haarlem door het centrum varen. Meeste problemen geven de bruggetjes waar je niet onderdoor kunt met een te hoge boot. Ook goed in de gaten houden is de diepte van je boot, kom je bij lager water is het niet de bedoeling dat je vastloopt en niet verder kunt varen. Met een te lange boot is het ook niet mogelijk om door de grachten te varen, daarvoor zijn de grachten te smal en kun je niet keren of draaien. 

Het is voordat je vertrekt aan te raden om belangrijke informatie te vragen, weet je de weg in het water of ga je een eigen route varen waarbij je ziet waar je terecht komt? Waar kun je wel en niet doorheen varen? Reservebrandstof is ook noodzakelijk om bij je te hebben, tenzij je natuurlijk maar een uurtje gaat varen. Wat voor soort brandstof gaat er in de boot? Kleine dingetjes waar je niet zo snel aan denkt als je een boot huurt, maar die wel belangrijk zijn om te weten. Verder wensen we je een behouden vaart!