Ontbijt Haarlem

Een ontbijt hoef je natuurlijk niet altijd thuis te nemen, er zijn meer dan genoeg leuke restaurants in Haarlem waar je terecht kunt voor een lekker en goed ontbijt.

Zelfs in een eetcafé in Haarlem is het mogelijk om een ontbijt te eten, genoeg keuze en de sfeer is er gemoedelijk en gastvrij. Waar je in een restaurant vaak te maken hebt met een reservering kun je bij een eetcafé zo naar binnen lopen en plaats nemen aan een tafeltje. We gaan door Haarlem heen op zoek naar een leuk en goed restaurant om de dag goed te beginnen met een lekker ontbijt. Wakker worden we gaan op pad.

Gezond ontbijt

We beginnen de ochtend bij een restaurant in het hartje van Haarlem, een restaurant met een speels en fris interieur. Knusse hoekjes waar je op je gemak kunt genieten van je ontbijt. Door de week kun je voorbereiden op je werk door aan het raam plaats te nemen, daar kun je ook goed met je laptop werken. Ben je met familie of een groep vrienden dan neem je lekker plaats aan de grote ronde tafel. Dit restaurant in Haarlem centrum is voor iedereen geschikt.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Verse sappen en lekkere koffie van de mobiele koffiekar van Guus zijn de goede kenmerken voor dit gezellige restaurant. De sappen worden geperst waar je bij staat, dus verser als hier kun je ze niet krijgen. Ze zijn niet alleen heel erg lekker, maar je krijgt er ook nog veel energie van om de dag te beginnen. Kunnen we je blij maken met een espresso dan is dit natuurlijk ook mogelijk. De ontbijtkaart laat verschillende gerechten zien, van een lekker croissantje tot aan de wat grotere gerechten voor de mensen die een zwaarder ontbijt waarderen. Ook voor een lunch in Haarlem ben je in dit restaurant ook iedere dag welkom. Voor een koffie to go kan je bij Guus ook terecht aan de Wagenweg.

Waaruit bestaat een goed ontbijt?

Eigenlijk valt het niet te zeggen wat een goed ontbijt is, voor de een is dat een broodje en voor de ander een Engels ontbijt met bonen en spek. Over het algemeen is een ontbijt in Nederland niet zo zwaar, koffie, sappen, broodjes, maar ook yoghurt is tegenwoordig helemaal in om bij het ontbijt te nemen.

Voor ieder wat wils, je bepaald zelf wat je lekker vind en waar je energie van krijgt. Er zijn geen producten die je niet mag nemen. Het is wel verstandig om producten te nemen die goed voeden.

Ontbijt in een koffiebar

De naam doet er aan denken dat je er alleen maar koffie kunt drinken, maar niets is minder waar. In deze koffiebar kun je ook een lekker gezond ontbijt eten. Maar wel een gezond ontbijt, met gezonde producten uit de regio.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

De passie voor koffie is te proeven, wat je hier krijgt geserveerd is niet zomaar een simpel bakje koffie uit de machine. Vers bananenbrood wat een van de favorieten is, zelf in huis gemaakt en dat proef je. Voor een gezond ontbijt moet je zeker in dit gezellige restaurant zijn, de combinatie van de heerlijke koffie en het gezonde ontbijt geeft je genoeg energie om de dag goed te beginnen.

Superfoods als ontbijt in Haarlem en Zandvoort

Bij het Willemspark ligt dit restaurant wat helemaal op de gezonde toer is, ben je een liefhebber van superfoods dan kun je dit restaurant niet overslaan. Alles wat op de kaart staat is gezond en vers. De gehele dag kun je hier terecht voor de lekkerste smoothies, gevarieerde salades, bites en andere gezonde lekkernijen.

Ook voor een gezond ontbijt ben je hier aan het goede adres. Alles wat er wordt geserveerd is verder dan vers, dit komt de smaak ten goede.

Het pand van BBS is modern en heeft mooie grote ramen waardoor er veel licht naar binnen komt. Hoewel het aan de rand van het centrum zit komen er heel veel mensen langs het restaurant. De huiskamersfeer maakt het restaurant zo dat je er direct thuis bent, je kunt neerploffen op de bank.

Maar wil je gezellig aan een tafeltje zitten dan is dit natuurlijk ook gewoon mogelijk. De menukaart is gevarieerd maar gezond, de superfoods zijn toegevoegd aan de salades, smoothies en snacks. Wil je echt op de gezonde toer met een ontbijt, er worden speciale avonden georganiseerd waar je met een life coach leert hoe je een gezonde levensstijl aanneemt.

Laagdrempelig en een gezellig ontbijt

Op de hoek bij het Spaarne, een gezellig restaurant waar je een ontbijt kunt eten. Je zult je er al snel thuis voelen, de sfeer is laagdrempelig en het interieur is vrolijk en speels. Het eten is heerlijk en het uitzicht nog beter, in de zomer zie je de bootjes varen in het Spaarne.

De kaart biedt lekkere eenvoudige gerechten, ontbijt zoals ontbijt is bedoeld. Yoghurt, croissantjes. De prijzen zijn aantrekkelijk, ben je hier eenmaal geweest dan kom je hier vaker.

Je kunt hier altijd wel een paar uurtjes lekker vertoeven, de kranten en tijdschriften liggen altijd klaar om gelezen te worden. Door de grote ramen kun je naar buiten kijken waar altijd wel iets is te zien.

Voor de kinderen is het ook leuk om hier te ontbijten, boterhammetjes met jam, pindakaas en appelstroop staan op de kaart. Als drankje voor de kleine eters ranja met een rietje. Een leuk gezellig restaurant met een lekker ontbijt, vooral dat er ook aan de kleintjes is gedacht is een voordeel.

Ook met de kinderen is het leuk om hier dan ook te ontbijten.

Moet een ontbijt voedzaam zijn?

Een ontbijt is bedoeld om je de nodige bouwstoffen te geven om minimaal de ochtend energievol door te komen. Waar vroeger de dag begonnen werd met pap is dit vandaag de dag allang niet meer aan de orde. Nu word er meer gevarieerd gegeten als ontbijt, waar men vroeger niet aan dacht wordt tegenwoordig ook als ontbijt genomen. Bijvoorbeeld yoghurt met vruchten. De warme gerechten zijn nog niet populair als ontbijt zoals een echt Engels ontbijt. Restaurants spelen in op de behoefte van andere soorten ontbijten, er zijn zelfs restaurants in Haarlem die hebben een product als ontbijt en dan in vele verschillende varianten.