Uit eten Haarlem

In en buiten het centrum van Haarlem zijn er meer dan voldoende restaurants om te gaan uit eten. Wat je ook wenst, er is altijd wel een passend restaurant te vinden om te uit eten in Haarlem.

Of je nu van de Hollandse keuken houdt, of je bent meer en liefhebber van bijvoorbeeld Chinees. Ver hoef je niet te zoeken, zowel in het gezellige centrum als aan de rand van Haarlem vind je leuke restaurantjes. Voordeel van uit eten in Haarlem is wel dat je direct kunt winkelen of een mooie wandeling maken in het historische centrum van Haarlem.

Iedereen doet het wel eens, uit eten in Haarlem. Waar een houdt van een Hollandse pot gaat de ander liever naar een culinair Frans restaurant in Haarlem. Persoonlijke wensen bepalen waar je gaat uit eten. Over je budget hoef je ook geen zorgen te hebben, Haarlem heeft prima restaurants zowel voor een klein als een ruim budget. Wil je in stijl uit eten in een luxe restaurant, of vind je een eetcafé gezelliger waar je een hapje kunt eten. Aan het aanbod zal het zeker niet liggen in Haarlem. We gaan je meenemen naar de leukste en beste restaurants die Haarlem heeft, van goedkoop tot luxe en exclusief.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Visrestaurant in het centrum van Haarlem

Ben je een echte visliefhebber dan kun je er niet omheen dit restaurant in het centrum van Haarlem een bezoekje te brengen. Een schitterend restaurant, in stijl ingericht.

Als je binnenkomt, valt de grote marmeren bar al direct op, met zwarte krukjes om lekker aan de bar te kunnen zitten. Op de hoek van de bar staat iets uniek, de oesterman die altijd vier soorten oesters klaar heeft liggen. De oesters worden aan de bar geopend en hij verteld je alles wat je wilt weten over de oesters.

De gezellige tafeltjes die door het hele restaurant heen staan geven een gezellige indruk. Ben je met een grotere groep dan kun je ook plaatsnemen aan de grote marmaren tafel, uitzicht op de keuken en de verse vis. 

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Op de menukaart pronken vele soorten vis, ook veel soorten die je nog niet eerder hebt gegeten. Het visrestaurant serveert over het algemeen Nederlandse vissoorten. Maar ook zeetong en natuurlijk de gebakken mosselen mogen niet ontbreken op de kaart. Aan wijn ontbreekt het niet, maar liefst 28 soorten witte en 6 soorten rode wijn om de vis in te laten zwemmen. In de zomer kun je lekker buiten zitten op het terras.

Perfect uit op de Grote Markt in Haarlem

Soms kom je een restaurant binnenlopen en dan weet je al dat het allemaal klopt, het interieur, het eten en de goede bediening maken een compleet plaatje wat perfect bij elkaar past. Maar ook het uitzicht is heerlijk, eigenlijk kun je niets bedenken wat niet goed past in dit plaatje.

Een stoer restaurant met een rauw randje, overdag loop je hier binnen voor een kop koffie met appeltaart. Buiten op het terras kun je genieten van de binnenstad van Haarlem, gezellig mensen kijken. Maar ook lunchen is hier mogelijk, in de avond neem je plaats aan een van de gezellige tafeltjes binnen in het restaurant.

De inrichting is een mix van stoer en modern, de mix van originele details met de nieuwe inrichting is prachtig gecombineerd. Aan de voorkant kun je door het enorme raam lekker naar buiten kijken en genieten. Achter in het restaurant heb je een wand die compleet bekleed is met mooie planten, een unieke en mooie decoratie. Het eten is bijzonder, de grill gerechten lopen als een rode draad door de menukaart heen. Vis, vlees en groenten worden in korte tijd op hoge temperaturen gegrild. Je kunt in dit restaurant terecht voor ontbijt, lunch en diner. De kaart is eveneens stoer met veel oog voor gezond en lekker eten. In de tuinkamer kun je een besloten etentje geven met vrienden, al dan niet met een eigen kok.

Uit eten in een Indonesisch restaurant in Haarlem

Dit restaurant heeft een indrukwekkende inrichting, ingericht in koloniale stijl met veel hout, een grote bar en een enorme trap in het midden van het restaurant. Veel kleur, maar bovenal schitterend ingericht.

Je waant je eigen in de jungle met mooie prenten op de wanden en grote planten.

Een aparte maar heerlijke sfeer om in uit eten te gaan.

Doe je een beetje moeite dan kun je af en toe even gluren in de keuken.

In de keuken wordt er gekookt op hoog niveau uit de Balinese keuken.

Op de kaart staan veel verschillende bites zoals loempia’s, saté ayam, de saté gemaakt van vis moet je ook zeker proeven. In de avond is het genieten van de verschillende rijsttafels, maar ook losse hoofdgerechten die je kunt bestellen.

Er zijn twee soorten menu’s waarbij de rijsttafel het hoofdmenu is. Bij mooi weer kun je ook neerstrijken op het terras, onder het genot in de middag genieten van een lekkere hap.

Aan het water bij het Spaarne uit eten in Haarlem

Even terug naar de basis van het uit eten, geen poespas en miniatuur hapjes maar een goed stuk vlees waar ook echt vlees krijgt. Heerlijk vlees van de grill, een tafel vol lekkere hapjes staan garant voor een goede basis. Ook voor een lunch ben je in dit restaurant aan het water welkom, simpele gerechten als een tosti zijn te bestellen. Terug naar de basis gaan is een succes gebleken. Ga je uit eten dan wil je ook eten, een vol bord met vlees en vis van de grill.

Kwaliteit is belangrijk bij dit restaurant, er wordt wel terug gegaan naar de basis maar dit betekend niet dat het ten kostte gaat van de kwaliteit van het eten. De sfeer is informeel maar wel professioneel. Bij het interieur is veel gebruik gemaakt van hout en steen, het geeft een frisse industriële look aan het restaurant. De verlichting zorgt voor de intieme details in het restaurant. Na een avondje uit eten zal je niet met honger naar huis gaan, wel heb je prima eten gegeten.